Hozzávalók a főzelékhez:
kb 15 dkg beáztatott sárga lencse
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk currypor
só
bors
olaj
A vöröshagymát és a fokhagymát kis olajon megfonnyasztottam, hozzáadtam a curryt, kb 1 perc múlva a lencsét is, átkevergettem, majd felöntöttem anyi vízzel, hogy jól ellepje. Só-bors, és fedő alatt kb 10-15 perc alatt puhára főztem. Amikor megpuhult, kivettem az adag felét, összeturmixoltam és visszatettem a darabos lencséhez. Hagytam párat rottyanni (ezt a szót miért húzza alá a szerkesztő? annyira jó és szerintem annyira magyar...) és kész.
Amíg a lencse főtt, lereszeltem 3 közepesen kicsi krumplit, hozzáadtam egy tojást meg kb 1.5 ek lisztet, sót-borsot és evőkanállal egyet-egyet mertem a forró olajba. Lelapogattam és mindkét oldalát pirosra sütöttem a lepénykéknek. Ebből 6 db lett. Hogy én eddig miért nem csináltam ilyet?

És csak hogy csigázzam az érdeklődést: a következő recept és írás a sütőtökkel való rögös utamról, nem éppen zökkenőmentes kapcsolatomról és a békülés lehetséges módjairól szól majd.
2 megjegyzés:
Köszi, Eszti, ilyen krumplis izét sütöttem a gyerekenek este, és nagyon ízlett nekik!
Ádám
Jaj, de jó, nagyon örülök! Gondoltam, hoyg egyéb zöldségekkel is tök jól működne, majd próbálgatom!
Megjegyzés küldése