
Hozzávalók:
összesen 60 dkg liszt, ez nálam így oszlott el:
20 dkg kukoricaliszt, 20 dkg simaliszt, 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 tk tengeri só
2 dl tej
fél élesztő
1 tk cukor
1 ek olívaolaj
1.5 dl langyos víz
A liszteket összeszitálom, hozzáadom a sót. Langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt, majd az olajjal együtt a lisztkeverékhez adom. A langyos vízzel kemény tésztává gyúrom és letakarva min. 1 órát kelesztem (nekem több, mit két órát kelt, utána viszont nem maradt időm a második kelesztésre, így hideg sütőbe tettem, és addig kelt, amíg a sütő melegedett, lehet, hogy emiatt is lett tömörebb). Utána átgyúrjuk, ovális cipót formázunk belőle, a sütőlemezre tesszük (alá sütőpapírt vagy kizsírozni), a tetejét kétszer-háromszor bevágjuk, majd még kb 30 percet kelesztjük. Előmelegített 190 fokos (légkeveréses 170, középen) sütőben kb 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése