Recent Posts

péntek, május 28, 2010

Rebarbara és eper zabpelyhes morzsával

Nagyon szeretem a morzsás sütiket, mindig Anglia jut eszembe róla. Persze ott forró vaníliasodóval tálalták az almás finomságot, én max egy kis vanília fagyiig jutok, de most az sem volt. Viszont, mivel ugye némi változtatásokat eszközöltem az étkezésben, a morzsát is át kellett alakítanom valahogy, hogy azért hasonlítson régi önmagához. Régen úgy készítettem, hogy adag liszthez fele cukrot és vajat tettem, késes robotgép, pár pillanat, kész a morzsa. A liszt most felejtős, zab viszont jöhet, így alakult a recept. Valójában pontos mértékeket nem tudok, érzésre mentem, nem is lett tökéletesen morzsa, de sebaj, az íz a fontos, az pedig nagggyon jó volt!

Hozzávalók:
50 dkg rebarbara megtisztítva és kis darabokra vágva
kb 25 dkg eper szintén tisztítva, vágva
vaníliamag - ízlés szerint
pici cukor (nyírfacukor, olyan keveset használok, hogy még mindig van az amúgy borsos árú természetes édesítőből)

zabpehely (kb 10 dkg)
zabkorpa (kb 2 ek)
lenmagpehely (kb 5 dkg)
cukor (kb 3-4 dkg)
hideg vaj (kb 7-8 dkg)
vaníliamag

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A gyümölcsöket felvágtam, egy tűzálló tál aljába rendeztem, nem votl nagy a tálam, a gyümölcsök a 3/4-ét elfoglalták. Megszórtam és öszekevertem a cukorral, vaníliával.
A morzsához valókat a késes robotgépbe tettem, pár perc alatt összeforgattam és a gyümölcs tetejére kanalaztam, kicsit rányomkodtam és beküldtem sülni kb 30 percre. Nyammm!

0 megjegyzés: