Az eredeti receptet itt találtam, aztán jöttek az ötletek (pl citrom híján narancsot használtam, az áfonyával szerintem nagyon jól passzolnak) és alakult a saját verzió. Teljes kiőrlésű liszt, kókuszzsír és egy kevés nyírfacukor teszi reformossá ezt a sütit. A végeredmény egy, még napokig szaftos, kellemesen édes és laktató sütemény, teához, kávéhoz ideális.
Hozzávalók:
2 bögre sima liszt (én a felét teljes kiőrlésűre cseréltem)
bő fél bögre cukor (ennek a fele nálam nyírfacukor, fele pedig barna nádcukor volt)
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
3/4 bögre narancslé
3 ek kandírozott narancshéj
3 ek kókuszzsír olvasztva
1 nagy tojás
10 dkg aszalt vörös áfonya
1/2 bögre kókuszreszelék
kevés víz, ha túl sűrű a tészta
A sütőt előmelegítem 180 fokon, és kizsírozok egy közepesen hosszú gyümölcskenyér formát. A száraz hozzávalókat összekeverem, a kókuszzsírt megolvasztom, hozzáadom a lisztes keverékhez, majd elkeverem a tojással és az aszalt/kandírozott gyümölcsökkel is. A végén egy kevés vízzel hígítom, ha szükséges. Belekanalazoma formába, szépen elegyengetem és a forró sütőbe tolom, ahol kb 45-50 percig sütöm, tűpróbáig. (Az utolsó 10 percre én letakartam, hoyg ne égjen meg.) Ha kihűlt, szeletelem.
Vajas rózsakalács
5 napja
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése