Mint írtam, jönnek a vendégek. Minden nap. Tegnap a barátainknak két újdonságot készítettem, persze nem teljesen kútfőből. Ehhez a pogácsához az alapot Horvát Ilona egyik pogácsareceptjéből vettem, de igazság szerint inkább csak az arányokat. Rengeteget változtattam rajta és a négy szülő és négy gyermek egy falatot sem hagyott belőle.
Hozzávalók (kb 30 közepes pogácsához):
15 dkg rozsliszt
25 dkg búzaliszt
1 csomag szárított élesztő
só
kb 10 dkg apróra vágott húsos szalonna zsírjára sütve
1 fej, a szalonnával együtt sült, apróra vágott vöröshagyma
kb 10 dkg pirított dió
kb 1 dl langyos víz
kb 1 dl joghurt/aludtej (szobahőmérsékletű)
A liszteket összeforgattam az élesztővel és a sóval, majd összegyúrtam a hozzávalókat. Langyos helyen duplájára kelesztettem, majd lisztes felületen kb 1 cm magasra lapogattam és pogácsákat szaggattam belőle. Bucus miatt tojással nem kentem meg, tojást sem használtam hozzá, egyszerűen csak forró sütőben kb 25 perc alatt megsütöttem.
Lehet tojással kenni, magokkal szórni.
Gesztenyekrémes édes zsemle
5 hete
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése