A költözés előkészületei miatt kreatív energiám alig marad, így a konyhában töltött idő a minimálisra csökkent. De olykor azért rám tör az alkothatnék, ennek következménye lett ez a nagyon gyorsan összedobható és nagyon finom szilvás-morzsás finomság. Morzsa midnen mennyiségben!
Hozzávalók:
1 kg szilva felezve, kimagozva
pici fahéj
A morzsához:
kb 12 dkg vaj
kb 25 dk "száraz" - én most pici sima lisztet, zablisztet, zabkorpát és egy kis zabpelyhet használtam
kb 10 dkg barna cukor
A morzsa alkotóelemeit késes robotgépben "morzsásítottam", és rászórtam a tepsibe tett, fahéjjal kevert szilvadarabokra. Első ránézésre úgy tűnt, hogy kevés a morzsa, de amikor megsült, kiderült, hogy pont jó. Előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a morzsa aranybarna lett.
Tejszínnel vagy vaníliafagyival, esetleg vaníliaszósszal még fenségesebb, de így is elfogyott az egész tepsi seperc alatt.
Gesztenyekrémes édes zsemle
5 hete
1 megjegyzés:
Szia!
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!
Üdvözlettel:
Miner.hu
Megjegyzés küldése