Recent Posts

szombat, február 20, 2010

Csirke és zöldség, semmi extra

A piaci bevásárlás eredménye lett a mai ebéd, tényleg semmi extra, férjem mégis nagyon dicsérte. Őt azért nem nevezném gasztrománnak, sokszor bizony rákérdezek, hogy ízlik-e, nem mintha nem lenne az, csak úgy magától nem mindig mondja. Szóval nagy szó, amikor magától is megdicséri azt, ami egyébként az esetek 90%-ban ízlik neki (ugye, drágám?). Tehát:
Kb 80 dkg csirkemellet kockákra vágtam, sóval, borssal küldtem egy kis olajra pirulni. Kb 5p után kivettem egy kis tálba, majd a lábosba maradt szaftba tettem három szál felaprózott újhagymát és kis fonnyasztás után hozzáadtam kb 40 dkg apró gombát. Újabb 5-8p pirítás, majd ráöntöttem kb 2dl tejföl és ugyanennyi tejszín keverékét, amit egy kis mustárral bolondítottam meg. Újra kis só, bors, majd amikor összerottyant a ragu, visszaraktam bele a kész csirkét és még 1-2 percig főztem. Köretnek tepsiben sült zöldséget ettünk hozzá, ez is nagyon egyszerű:
1 padlizsán, 1 cukkini, 2 kaliforniai paprika, 4 lilahagyma, kb 10 gerezd fokhagyma, 2 kis fej brokkoli került a tepsibe kb egyformákra vágva, meglocsoltam olívaolajjal, megsóztam és előmelegített sütőben kb 30 percig sütöttem.
Jólesett.

0 megjegyzés: