Recent Posts

csütörtök, január 27, 2011

A nyírfacukorról

Örvendetes dolog történt, megkerestek a nyírfacukor magyarországi forgalmazói, hogy egy, a termékről készülő kiadványban felhasználnák az egyik receptemet. Apróság, de megtiszteltetésnek vettem. Megírtam nekik is, nem használom nagyon gyakran, mert rettentő drága, viszont igyekszem minél kevesebb cukorral főzni-sütni itthon. Ennek következménye, hogy kevesebbet sütök, olykor a nyírfacukorral. Bármiben használtam eddig, csak jó tapasztalataim voltak. Nézzétek meg a honlapot, hasznos infokat találtok róla.

4 megjegyzés:

gabesz írta...

A nyirfacukorról már sok blogon olvastam és nagyon szivesen kipróbálnám, használnám. Gyülölöm a fehér cukrot. DE. Ki tudja ezt megfizetni? Biztos van aki igen. èn biztos nem. 3 gyerek mellet sokat sütök, fözök. Ha mindenhez nyirfacukrot használnék másra nem maradna. Igy marad a káros cukor. Mézzel dolgozok, használom, de nem tudom a sütikbe hogyan tudnám helyettesiteni vele a cukrot. Még a barna cukrok is jók lehetnek, de azok is drágák. Valakinek ötlet?

medway írta...

Hasznos dolog a nyírfacukor, gyártókból sincs hiány szerencsére, érdemes egy pillantást vetni az alábbi oldalra: http://www.biobolt.e-tar.hu/hirek/1-latest-news/54-xylitol-xilit-alias-nyirfacukor

egy-két oldalon,gasztrobloggernél (pl. max konyája, http://sutisnene.blogspot.com, http://www.webcukraszda.hu/xukor.html stb...) pedig még 10%-os kuponkódot is kap a kedves olvasó/vásárló, így a végösszeg máris egyre barátibb lesz! :)

Jó egészséget, jó sütögetést!

Névtelen írta...

Nem tudom más hogy van vele, én amúgy is általában felezem a receptekben lévő cukormennyiséget. Mi így szoktuk meg, nem is szeretjük a töményen édes "cukrászdai" sütiket. Szerintem simán hozzá lehet szokni a kevesebb cukorhoz és akkor a nyírfacukor (xilit, xukor) máris kevesebbe kerül. Amúgy vedd úgy, hogy a cukor luxus. Ritkán edd, de akkor élvezd!

anni írta...

Köszönöm a sok érdekes bejegyzést.
Látogass el hozzám, meglepivel várlak. üdv Anni
http://annifakanala.blogspot.com/