Recent Posts

kedd, július 20, 2010

Nyári üzemmód

Húúúúú, nagyon el vagyok maradva a blogírással, bocs.
Bevallom, legtöbbször nem nagyon tudtam az elmúlt időben, hogy miről is írjak. A főzés minimális volt, akkor is csak nagyon egyszerű, gyors kajákra futotta. Az evéssel-főzéssel-vásárlással kapcsolatban pedig rengeteg kérdés, kétely fogalmazódik bennem, csak valahogy nem találtam időt rá, hogy leírjam. Pedig szerintem érdemes lenne együtt gondolkodni.
Tombol a gyümölsszezon, az áruk elképesztő. Legszívesebben nem főznék belőlük semmit, csak úgy nyersen enném kilószámra, ha tehetném. Talán idén van először, hogy többször eszembe jut, sajnálom a gyümölcsöt sütibe, levesbe, hús mellé, mert csak úgy magában már annyira finom! Azért persze készül belőlük ez-az, de bizony sokszor elgondolkodom azon, hoyg milyen állati szerencsés vagyok, hogy megtehetem még, hogy megveszem, nem csak az almát, banánt, hanem a barackokat, meggyet, cseresznyét (na, ebből tényleg minimálisat vettem idén, valahogy nem tudtam megbarátkozni az árával), bogyósokat... Egyelőre megtehetem. De tudom, nagyon sokan vannak, akik nem tehetik, vagy sokkal kevesebbet, egyszerűen ünnep számba megy a gyümölcsevés. Mert egyszerűen nem telik rá. És bevallom, kicsit ez a gondolatkör forog bennem tovább a főzés-vásárlás kapcsán is. Minden nagyon drága. De fontos, hogy ne csak olcsó legyen, amit főzök, de egészséges is. És ezt nem könnyű összehozni. Úgyhogy sokszor küzdök, hogy azok az egyszerű dolgok, amiket kaigyalok, menjenek-e, minek menjenek a blogra. Hiszen,ha körbenézek a gasztroblogok világában, azért azt látom, hogy bizony sokszor kerül az asztalra olyan ennivaló, ami nekünk drága lenne. Egy sima borsófőzeléket meg mégsem tehetek föl?!
Hát, ez van mostanában. Azért néha egy-egy ismerős reakciója, ismeretlen,dicsérete, általam nagyra tartott bloggerina kommentje segít, hogy nem fölösleges, hiábavaló úri huncutság az írás.

Ti hogy oldjátok meg a legyen egészséges-olcsó-finom-változatos feladatot?

0 megjegyzés: