Recent Posts

szombat, január 08, 2011

Almakompót

Banális dolog almakompótról írni egy gasztroblogon, de mivel nem szándékom világhírű karriert befutni vele, megteszem. Ezekben a napokban számomra ez a "comfort food".
Mert hogy mi más jut eszembe egy hányós-fosós vírus után, végén, lábadozás közben? Rizs, répa, krumpli, három-négy nap után egy kis sült csirke és almakompót. Vigasztaló, lágy-langyos, melengető finomság magában is, társítva sok mindenhez is. Hogy miért feledkezem meg róla olyan sokszor? Pedig annyira egyszerű és annyira... egyszerűen tökéletes ezekre a beteges téli napokra.

Hozzávalók:
alma pucolva, kockázva
víz
citrom
cukor/méz/nyírfacukor, ki mit szeret
fűszerek: fahéj, szegfűszeg

Az apróra vágott almát lábosba teszem, felöntöm vízzel, hogy ellepje, teszek hozzá citromot mennyiségtől függően, hozzáadom a cukrot, a fűszereket és felforralom. Kb 1-2 percig rottyantom, és kész. Langyosra hűtve a legfinomabb, de később, hidegen is nagyon jó!

1 megjegyzés:

Nyírfacukor írta...

Szia,

nagyon tetszik a blog és a receptek, szeretnénk engedélyt kérni az egyik recepted felhasználásához egy kiadványunkban, kérlek vegyük fel a kapcsolatot. Email címünk:info@nyirfacukor.hu

Nyírfacukor csapat