Recent Posts

kedd, október 26, 2010

Csapati

A tanfolyamon készítettünk krumplis töltött kenyeret, de itthon alapanyag hiányában csak csapatit készítettem. Ez is végtelenül egyszerű. Indiában ezekhez a kenyerekhez csak teljes kiőrlésű lisztet használnak, fél kg-ból kb 10 csapatit lehet készíteni.

Hozzávalók:
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
kb 3 dl langyos víz

pici olaj

A hozzávalókból kicsit ragacsos masszát készítünk, az olajat csak a legvégén adjuk hozzá. (A tanfolyamon figyeltem az indiai kezét, amikor befejezte a dagasztást, bizony ragadt még.) Kb 30 percig hagyjuk állni, ezalatt a liszt megszívja magát és szép lágy tésztát kapunk. Kb 8-10 labdacsra szedjük és bő lisztes felületen nyújtjuk vékony lepényekre. Nagyon forró vaslapon kéne sütni, kb 2-2 perc oldalanként, a végén pici olajjal megkenni. Nekem vaslapon nincs (még), kerámia serpenyőben sütöttem, működött.

A töltött kenyérhez ugyanezt a tésztát használtuk, csak mellé reszelt főtt krumpliból, apróra vágott lilahagymából, só-bors keverékéből minden kissé kinyújtott lepény közepébe tettünk egy-egy kanálnyit, újra labdává gombolyítottuk, újra kinyújtottuk és így sütöttük ki a vaslapon. Bármilyen zöldséggel, főleg nyers karfiollal, brokkolival, esetleg répával is működik!

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Jaj, de jók ezek a receptek!!!
Csapati...hát, mikor kint voltam a tesómnál, minden nap gyakoroltam a csapatikészítést, de az én darabjaim sosem lettek olyan szép kerekek, mint az indiai asszonyokéi... De azért büszke voltam rá veszettül...egészen addig, míg ki nem derült, hogy az enyémeket külön gyűjtik... a kutyáknak. :)))