Recent Posts

vasárnap, szeptember 05, 2010

Töltött csirke sonkával és bébispenóttal

Nigel Slatert ígértem a hétvégére, aztán úgy alakult, hogy a süti tőle volt, de a mai ebédünket Rachel Allen ihlette... nem baj, angolszász és kedvenc mindkettő. R.A. Home Cooking című könyvére mondhatnám azt is, nem egy nagy szám. Persze nagyon jó kézbe venni, lapozgatni, lélegzetelállítóak a fotók, de azt nem állítanám, hogy tele van különleges receptekkel. Felvonultat egy csomó alapreceptet (mármint angolszász alapreceptet), néhány dolgot nem értek, hogy miért kell leírni egy szakácskönyvben (pl felsorol vagy 5-6 különböző gyümölcssalátát, mindegyik esetben 3-4 féle gyümölcsöt társít és valami finom kontyalávalóval bolondítja - biztos van azért, akinek ez is segítség, de szerintem sokan rájönnek maguktól is) többféle variációban. Ilyen pl a töltött csirkecomb: ajánl hozzá citromos, kolbászos, füstölt sonkás, gesztenyés és gyümölcsös-magvas tölteléket is, valamint legalább 4 féle szószt.
Így indult el a mai ebéd, az itthon lévőből gazdálkodtam, de szerintem ez is olyan, mint lecsó: ahány ház, annyi féle.

Hozzávalók:
4 csirkecomb
5 dkg finom vékony sonka
10 dkg húsos szalonna
3 fej lila sonkahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag (20 dkg) bébispenót (de lehet rukkola is pl)

Pici vajon megpirítottam a hagymát, a szalonnát és a sonkát, hozzáadtam a fokhagymát és a végéna bébispenóttal is főztem 1 percig. A csirkecombok bőre alá kis zsebeket vágtam, beletöltöttem kb 2-3 evőkanállal a töltelékből, majd óvatosan elősütöttem őket, hogy szép színük legyen. Egymás mellé fektettem őket a tepsiben, rákanalaztam a maradék tölteléket, aláöntöttem kb 1.5 vizet és előmelegített, közepesen forró sütőben lefedve kb 40 percig sütöttem.
Friss salátával ettük.

0 megjegyzés: