Recent Posts

kedd, szeptember 07, 2010

Barackos sült répa

Ez az étel lett volna a töltött csirke körete vasárnap, de nem fért bele a délelőtti rogramba az elkészítése, így átkerült hétfőre. Ez is a Rachel Allen könyvből van, de picit variáltam persze rajta: a köménymagot szerecsendióra cseréltem. Amúgy a dolgohoz hozzátartozik, hogy azért örültem ennek a receptnek, mert a nyáron kaptunk a Káli-medencéből 4 üveg baracklekvárt. Gyönyörű színű, fantasztikus ízű, viszont nagyon folyós. Úgyhogy gondolkozom, hogy mire tudom használni sütemény-áztatáson kívűl, és kapóra jött ez a sült répa is.

Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
50 dkg vékony fehérrépa
pici olícaolaj

bors
pici szerecsendió őrölve/köménymag
3 ek baracklekvár
2 tk citromlé

A répákat meghámozom, egyforma hosszúkás darabokra vágom és elrendezem egy tepsiben őket. Meglocsolom egy kis olívaolajjal, sózom, borsozom és ráreszelem a szerecsendiót. Átforgatom, hogy egyenletesen bevonja az olajos réteg a répákat és betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb 30 perc múlva egy kis lábosban összerottyantom a baracklekvárt és a citromlevet, pár percig lassú tűzön kevertgetem. amikor kész, rákanalazom a répára, összeforgatom vele és visszatolom a sütőbe újabb negyed órára, hogy szép aranybarna színt kapjon.

1 megjegyzés:

Orsi írta...

Imádom ezt a répát és ezt a receptet...igaz én köménnyel szoktam. :)