Recent Posts

csütörtök, június 03, 2010

Zöldséges csirke hagymaágyon sütve

Ugye, milyen hangzatos nevet sikerült kitalálnom ennek az igazából pofonegyszerű ételnek? Sokszor van így, az étel neve három soros és tele van blikfangokkal, aztán amikor a még el nem rettent konyhatündér nekikezd a megvalósításnak, akkor derül ki, hogy valójában pofon egyszerű a dolog. (Ok, az én címem nem annyira biflangos, csak tényleg ez jutott eszembe erről a kajáról.)

Szóval vettem három csirkecombot (barátkozunk, barátkozunk, jól haladunk...) és töprengtem, hogy mit csináljak velük. Olyan kéne, amihez szinte köret sem kell, mert benne van, vagy ha igen, akkor max egy kis vajas-petrezselymes újkrumpli. És mivel egy hűtő-mustra után ezeket a dolgokat helyeztem a konyhapultra, adódott, hogy mi legyen a mai ebéd. Fenségesre sikerült! Férjem lelkesen le is fotózta, csak kissé el vagyok maradva a képletöltés-rendszerezés dologgal, úgyhogy bocs, ezért nincsenek nagyon képek mostanában. Higgyétek el, ami blogra való, az tényleg mind nagyon finom!



Hozzávalók:

3 egész csirkecomb
1 nagy póréhagyma szárának fele
1 fél újfokhagyma
1 kaliforniai paprika
5 nagy fej csiperke
pici parmezán
1 ek vaj
1 ek libazsír
só, bors



A csirkecombokat libazsíron elősütöttem, amíg pirultak, előkészítetem a zöldségeket.

Vékonyra szeleteltem ... igazából mindent, majd egy tepsi aljára szórtam a hagymákat és kicsi vajat morzsoltam a tetejére. A hagymaágyra fektettem a csirkéket, só, bors, rászórtuk (egész pontosan Bucus) a zöldségeket, ráreszeltem egy kis parmezánt fűszerképpen és betoltam a sütőbe. 180 fokon kb 45 percig sült. Brokkolit pároltam hozzá és készült egy kis vajas-petrezselymes újkrumpli is.

2 megjegyzés:

lélekbuborék írta...

Esztikém, megint jó ötletet adtál, a mai gyümölcsnap után holnap ilyesmit készítek, bár a combok nekem sem nagy barátaim, de megpróbálom!

Ystar írta...

Hidd el, drága, össze fogtok haverkodni! Szerintem a kaja kulcsa a póré, fokhagymi meg a kaliforniai, ezeknek eszméletlen íze van sütve! Pussz...