Recent Posts

csütörtök, június 10, 2010

Töltött tök kapros tökmártással

Ez a kicsit viccesen hangzó étel a mai gyors ebédünk volt. Dokihoz mentünk, előtte persze még kis piac, hozzávalók beszerzése, jaj, a pelus is elfogyott Vicusnak, gyorsan dm, meg még egy két dolog hirtelen eszembe jutott... lényeg az, hogy mire hazaértünk a reggeli körből, maradt szűk fél óránk az indulásig. Direkt olyan ebédet terveztem, amit a sütő megsüt nekünk, mire hazaérünk, hogy ezzel már ne legyen gond. Úgyhogy Vicust gyorsan kiszabadítottam a babakocsifogságból, hadd másszon, Bucust meg befogtam tököt belezni. Nagyon élvezte, pláne, amikor elkezdtek a kis tökbél darabkák "véletlenül" repkedni a konyhában...

Hozzávalók (2 felnőtt egy gyerek):
2 nagyobb (20 cm) és egy pici (15 cm) zsenge tök
40 dkg darált hús (nálam pulykacomb)
1 fej vöröshagyma
fél fej újfokhagyma
1 doboz tejszín (zabtejszín)
pici reszelt sajt
1 csokor kapor
só, bors

A felvágott hagymákat kicsi libazsíron megfuttattam és hozzáadtam a húst, sóval borssal ízesítettem és addig kevergettem-sütögettem, amíg már nem volt nyers. Eközben Bucussal elfeleztük, kibeleztük és meghámoztuk a tököcskéket, a béldarabkákat féletettük. Itt jött az ötlet, hogy mi lenne, ha ezeket is beletenném a mártásba, amivel a tököt készültem leönteni. Úgyhogy egy tálba tettem a tökbelet, hozzáöntöttem 1 doboz zabtejszínt, belevágtam egy csokor kaprot, belereszeltem egy kicsi parmezánt meg edamit, pici só, bors és botturmix... A tepsibe rendezett tökfeleket megtöltöttem a hússal, leöntöttem a szósszal és ment a sütőbe, ahol 40 percre állítottam az időt 180 fokra. mire hazaértünk, mennyei kaporillat fogadott, nagyon finom ebédünk lett.

0 megjegyzés: