Recent Posts

kedd, június 08, 2010

Kakaós-kókuszos banánkenyér

Délutáni sütésre mindig találok okot: télen azért, mert korán sötétedik és hideg van, a délutáni alvás után valahogy el kell ütni az időt még a lefekvésig. Nyáron meg azért, mert a délutáni alvás után is olyan nagy még a hőség, hogy csak akkor vonulunk le a második játszóterezésre, amikor már nem gőzölög az aszfalt, úgy fél6 felé. Igaz, egy hete nem gondoltam volna még, hogy ma majd nyári hőség szülte sütiötletről írok, de azért itt van. Bár bevallom, nekem a tavasz hiányzott, hiányzik. Amikor már sokat süt a nap, de még nem perzsel, amikor már jólesik a szellő és nem jön állandóan vihar, amikor az eső felfrissít és nem elszomorít, amikor már kék égre és ragyogó napsütésre, de még jólesően hűvös reggelekre ébredhetek... Hiányzik.

Hozzávalók - a bögre 2.5 decis:
2 érett banán (nem viccelek, az egyik hámozás közben magától beleugrott a tálba)
1 bögre kókuszreszelék
1 bögre őrölt mandula
1 bögre zabliszt
2 tojás
3 ek cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 tk szódabikarbóna
kb 7 dkg olvasztott vaj

A száraz hozzávalókat összekevertem a késes robotgépben, majd hozzákarikáztam a banánt, hozzáadtam a tojást, a vajat, a cukrot és robotgéppel jól elkevertem. Kivajazott és kókuszreszelékkel megszórt kiskenyér formába raktam a tésztát és a 190 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig sütöttem.
Bucus a sütés előtt belepotyogtaott 4 szem meggyet, a férjem pont azt a szeletet ette. Nagyon ízlett neki, azt mondta, lehetett volna az egész sokkal meggyesebb. Legközelebb.

0 megjegyzés: