Recent Posts

szerda, május 05, 2010

Zabos-rebarbarás muffin

A rebarbarához van egy meghitt mesém, de azt majd később. Ehhez most csak annyi, hogy a hűtőben felejtettem egy köteggel a múlt heti piacolásról. Amikor vasárnap hazajöttünk a beteg gyerekekkel, vettem észre, hogy itthon felejtettem a pénteken vett rebarbarát. Aztán eltelt még két nap és tegnap este megint a kezembe került, gondoltam, jó lenne valamibe felhasználni, mielőtt magától távozik a hűtőből. Ugyan a kis táplálkozási reformjaim miatt eléggé korlátozottak a lehetőségeim sütés terén (vizsont olvadnak a kilók!), azért nekifutottam, segített egy recept Szendi könyvében.

Hozzávalók:
25 dkg aprószemű zabpehely
5 dkg zabkorpa
kb 25 dkg tisztított, kockákra vágott rebarbara
3 tojás
1 dl zabtejszín
pici méz
1 kk szódabikarbóna
fahéj

annyi víz, hogy jól keverhető, se nem sűrű, se nem híg tésztát kapjunk (kb 1 dl)

A hozzávalókat összekeverjük, a mennyiséget elosztjuk 12 muffinmélyedésben és előmelegített, kb 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Finom reformsütemény (sajnos ez egyelőre nálunk azt jelenti, hoyg nekem ízlik, a fiúknak nem. De ami késik, nem múlik!)

0 megjegyzés: