Recent Posts

hétfő, május 10, 2010

Vajhal vajban

Nemrég vacsorázni voltunk a Pastramiban. Mama és J is vajhalat rendeltek japán morzsában, mi is megkóstoltuk, fantasztikusan finom volt. Aztán kiderült, hogy a piaci halasnál is lehet kapni vajhalat, nem is vészes az ára. Elmentem, volt, vettem és ma este remek vacsora lett belőle, kb 15 perc alatt. Mivel nem tudok szabadulni a petrezselyem-fokhagyma duótól, ha fehér húsú halról van szó, és volt egy pici maradék tojás, fűszeres bundába forgattam a halat és vajban sütöttem oldalanként kb 2-3 percig. Salátával ettük.

Hozzávalók (2 főre vacsorának):

30 dkg vajhal (vagy más fehér húsú tengeri hal)
1 csokor petrezselyem
1 új fokhagyma
2 ek zabkorpa
1 tojás
só, bors
kb 2 ek vaj

A vajhalat kb centis szeletekre vágtam, a tojást felvertem, a petrezselymet apróra vágtam a fokhagymával, hozzákevertem a zabkorpát, sót, borsot. Egy serpenyőben megolvasztottam a vajat, a halszeleteket először tojásba forgattam, majd jól meghempergettem a petrezselymes fokhagymában, megnyomkodtam, hogy mindenhova jusson és megsütöttem a vajban. Ez is egyszerűen fantasztikus és fantasztikusan egyszerű!

0 megjegyzés: