Recent Posts

csütörtök, március 04, 2010

Télbúcsúztató gyümölcssaláta cseresznyeteával

Ahány ház, annyiféle gyümölcssaláta. Évszaktól, helyszíntől függően rengeteg változata létezik, de sokszor nekem macerás mindent hámozni, pucolni, vágni, ezért inkább csak úgy, simán esszük a gyümölcsöt. Amikor viszont rászánom magam a fenti műveletekre, a végeredményt kanalazva mindig megállapítjuk, hogy mennyivel finomabbak így együtt, magokkal, lével, mint külön-külön.
Így aztán most, tél vége felé üde frissességet hozott a mindennapi gyümölcsözések helyett a mai saláta.
Azonban ahogy hámoztam, vágtam a gyümölcsöket (3 banán, 1 abate körte, 2 alma, 1 narancs, fél grapefruit, 2 mandarin), elgondoltam, milyen jó lenne benne valami piros is. Meggybefőttem nincs, fagyasztott piros bogyós sincs, akkor marad így. Aztán jött a hirtelen ötlet: most lett kész a cseresznyeteám, mi lenne, ha abból öntenék rá? Sőt, abba áztatnám a 10 dkg aranymazsolát és úgy tenném a salátához? Szuper! És amíg a mazsola ázott, kb 5 dkg kesudiót és 10 dkg diót tettem a tűzre, hogy kicsit megpiruljon. Közben Vicus harmadszor is feltakarította a konyhát, rettenetesen élvezi, hogy mozoghat, kúszhat-mászhat, egyre több figyelmet igényel. Így esett, hogy a magok kicsit ugyan túlpirultak (nem lehet minden tökéletes), de a gyümölcstea-fürdőben megpuhult mazsolákkal és a teával nagyon finom saláta kerekedett.

0 megjegyzés: