Recent Posts

kedd, március 16, 2010

Spenótos tészta

A spenót, mint főzelék nem örvend nagy népszerűségnek a családunkban. Más formákban viszont kezdi belopni magát a család férfitagjainak szívébe...akarom mondani gyomrába. Spenótos rakott tészta, spenótos lepény, spenótos puliszka... mind el szoktak fogyni, sőt!
Ma csak egy gyors ebédre volt idő, és a piacon nem bírtam ellenállni a spenótnak, vettem két marékkal (21 dkg). Nagyon egyszerű, nagyon finom ebéd kerekedett! Praktikus baba-mama ebédnek is, Vicusnak turmixoltam kicsit a fokhagymás spenót és a tészta keverékéből, forralt vízzel felengedve. A zöldségeket nem fogadja olyan lelkesedéssel, mint a gyümölcsöket, de ebből kb 10 kanállal megevett.
Hozzávalók 2 felnőtt és egy baba adaghoz:

25 dkg tönkölytészta (orsó)
2 marék spenót
2 gerezd fokhagyma
kb 1.5 dl tejszín (én ma zabtejszínnel készítettem)
kb 5 dkg reszelt Grana Padano (vagy természetesen parmezán)
só, bors

Vizet forralok a tésztának és amíg fő, elkészítem a spenótot. Bő vízben megmosom, szerintem az egész ebédműveletnek ez a legidőigényesebb és legmacerásabb része. Ha ezen túlvagyok, akkor felvágom, kis olajon megfonnyasztom, rádobok két gerezd összepréselt fokhagymát, kevergetem kicsit. Leszűröm a megfőtt tésztát, visszateszem a lábosba és mehet rá a spenót. Miután a babának kivettem pár evőkanállal a spenótos tésztából, mehet rá só, bors, ráöntöm a tejszínt és még egy kicsit összemelegítem. A végén ráreszelem a sajtot, picit várok, hogy ráolvadjon és ...jöhet az élvezet!

0 megjegyzés: