Recent Posts

kedd, március 23, 2010

Spenótos-juhtúrós csirke

A spenót-juhtúró páros szerintem egyszerűen verhetetlen. Ez a kombináció szelídítette meg a férjemet is, aki korábban megrögzött spenót - ellendrukker volt. Az elmúlt hetekben többször jött velem szemben a spenót, valahogy kívánom, meg a friss spenót megjelenése nekem már a tavaszt idézi. Úgyhogy tegnap ezt a csirkeételt találtam ki ebédre: az egész folyamat legidőigényesebb pontja a spenót mosása, tisztítása volt.

Hozzávalók:

kb 60 dkg csirkemell filé
két nagy marék spenót
15 dkg juhtúró
1 kis doboz tejföl
3 gerezd fokhagyma
reszelt edami
só, bors, pici olívaolaj

A spenótot alaposan megmostam, megtisztítottam, csíkokra vágtam és kicsi olajon megdinszteltem a három gerezd apróra vágott fokhagymával. Közben a csirkét szeletekre vágtam, és egy kisebb tepsi aljára helyeztem. Só, bors. A kész spenótot kicsavartam, hogy ne legyen leves, majd összekevertem a juhtúróval és a tejföllel, jól eldolgoztam, pici sót és borsot adtam csak hozzá. A spenótos krémet rákentem a csirkére, majd a tetejét megszórtam reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb 30 percig sütöttem. Főtt rizzsel ettük..., és mivel a spenót - ellendrukker elégedetten bólogatott és hmmm-ögött...állíthatom, nagyon finom volt.

0 megjegyzés: