Recent Posts

kedd, március 23, 2010

Magyarország kedvenc étele

Kicsit későn szereztem tudomást az érdekes szavazásról, ahol is azt kellett eldönteni, hogy melyek a magyarok kedvenc ételei: leves, főétel és desszert kategóriában lehetett szavazni. Az eredményt itt elolvashatjátok, érdekes átböngészni a listákat. Nehéz a választás, de a megadottak közül nekem a kedvencek így alakultak volna:
leves - tárkonyos raguleves
főétel - rántott sajt/vadas zsemlegombóccal
desszert - aranygaluska/mákos guba...itt a legnehezebb választani!
Kicsit kilóg a 6. helyezett desszert, a tiramisu...mintha úgy rémlett volna nekem, hogy magyaros ételeket versenyeztetnek... Na, mindegy, az osztozhatna az első helyen.
A linken a nyertes ételek receptjei is megtalálhatók.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Nálam:
-paradicsomleves
-rántott sajt/rakott krumpli
-aranygaluska/rákóczi túrós

Egész sok az egyezés... nem is különbözünk annyira?! :)

Unknown írta...

Marhahúsleves
Harcsapörkölt és/vagy Csülök pékné
Rákóczi túrós.

De, kérdem én, milyen szavazás az, amiről kifelejtik a hagymás rostélyost? Nem igazán jó lista ez, amúgy. Mert pl. itt áll az - nagy szerencsémre - hogy: marhahúsleves. Nade. De mit ért alatta? Betűtésztával, vagy mi? Múltkor ettem a Jupátban egy m.h.levest, elmondanám, nem volt rossz, de ott kezdődött, hogy a cincér néne nem tudta megmondani, milyen részéből van, aztán meg én sem jöttem rá (ciki), de se nem lábszár, se nem nyak, se nem uszály volt. Azért megettem, na mindegy. (Ja, és nem volt torma a húshoz.)