Recent Posts

hétfő, március 15, 2010

Indiai csirkecombok

Húúúú, annyi recept vár begépelésre, de mivel ebédvendégek jönnek, most csak a legrövidebbet.

Szombat délelőtt: Vicus alszik, Apa kicsit még dolgozik, Mami és Bucus...irány a Nagycsarnok! Nagyon régen voltam utoljára, el is felejtettem, hogy milyen jó! Néha Cserpes termékekért megyek, elképesztően jó árban van, férjem szerint övék a legjobb epres joghurt, de tejet, túrót is náluk szeretek venni. Most is ez volt az egyik célunk, feltankolni Cserpesből. Meg persze ihletet kapni, kitalálni útközben a háromnapos menüt, a világ legjobb bolti kiflijét eszegetni és a tavaszt keresgélni a standok között...ha már kint a tél ennyire nem akar indulni a föld másik felére.
A villamosozás Bucusnak még külön élmény volt, úgyhogy jó kis délelőttnek néztünk elébe.
Minden jól alakult, még Zs-vel is találkoztunk, ami külön fénypontja volt a piacolásnak. Kifli a zsákban, Bucus eszegeti, irány a hentes, csirkemell, comb gyönyörű, veszünk...de mi is legyen vele? Kicsit a csirkecombbal is úgy vagyok, mint annak idején a sütőtökkel voltam, hogy próbálom megszeretni, haladok is, csak valahogy még mindig macerás nekem kicsit a csontokat körberágni, a húst lefejteni, a bőr meg, na azt valahogy eleve nem nagyon szeretem. Nem baj, most nagy a lendület, gondoltam magamban, majd valamit kitalálok.
Utolsó állomásként bementünk még az Ázsia boltba az alagsorban. Már ahogy beléptünk, éreztem, hogy elgyengülök, a sok különlegesség, bőség elkápráztat! Amikor pedig a fűszeres polc felé fordultunk, na ott aztán végem volt! Nem győztem olvasni a rengeteg félét, töltekeztem már a nevekkel is... aztán egyszercsak szembe jött A MEGOLDÁS: indiai szárnyas. Ez lesz az, indiai csirkecombokat fogok készíteni! Vettem még indiai ötfűszert, marokkói fűszerkeveréket, Bucus választott zita tésztát (ebből lesz a mai ebéd, poszt később), finom teát.
Elégedett fáradtsággal vettem az ölembe a Nagyot a villamoson hazafelé és tervezgettem a csirkecombok sorsát...

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 pohár joghurt
2 ek olívaolaj
2 tk indiai szárnyas fűszerkeverék (de gondolom, curry keverékkel is jól működik)

só, bors

A csirkecombokat megmostam, megszárítottam. A joghurtot összekevertem a fűszerrel (só, bors még nem!) meg az olajjal, egy tepsibe tettem a combokat és mindkét oldalukat bekentem a joghurtos páccal. Jó lett volna előző este elkészíteni, de elfelejtettem, így reggeltől kb 2.5 órát állt a pácban. Sütés előtt sóztam, borsoztam, majd hideg sütőbe toltam a tepsit, légkeverésesen 160 fokra (rendes 180) és lefedve kb 45 percig sütöttem. Utána levettem róla a fóliát, magasabbra tekertem a hőfokot (lgk 180) és további 15 percig sütöttem, a végén kb 5 percet grilleztem, hogy szép pirosak legyenek. Az eredmény hihetetlenül omlós, ízletes csirke lett! Főtt rizst és sült cukkinit-répát ettünk hozzá, legközelebb sütök naan kenyeret.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Hát, tudod engem India lázba hoz, de a csirkecomb nem...
Én ma almás-fahéjes kuglófot sütöttem (kis csoki is került bele valahogyan... :)), meg pároltam káposztát-gombát-répát-karfiolt jó ropogósra, s bulgurt főztem mellé. Jó lett...
Szép napot!