Recent Posts

vasárnap, február 28, 2010

Matyigombóc

Matyival együtt drámázunk. Állítólag nagyon hasonlítok az egyik tesójára, emiatt kb 1 évbe telt, mire megtanulta az igazi nevemet. Néha olyan számomra, mint egy nagy gyerek, máskor meg rácsodálkozom a benső világára, az eltökéltségre, készségre, amivel mások játékát segíti. A dráma elején nem gondoltam, hogy lesznek közös szálak az életünkben a "mint a tesóm" dolgon kívül. De aztán kiderült, hogy vendéglátóit végzett, jól és gyakran főz. Rögtön megvolt a közös szál. Azóta is kapok tőle recepteket, mivel az első nagyon bejött, a bizalom adott...
Tőle kaptam az alábbi rém egyszerű receptet, azonnal meg is csináltam, hatalmas volt a siker, többeknek továbbadtam már és további variációkon töröm az agyam.
Köszönöm, Matyi!

Hozzávalók:
1 kg darált hús (én pulykacombot használtam)
sok fokhagyma (5-6 gerezd) apróra vágva
2 kisebb vagy 1 nagyobb fej vöröshagyma dinsztelve

bors
kb fél liter tejföl
tárkony

A darált húst összekeverem a hagymákkal, sóval, borssal ízesítem, gombócokat formázok belőle és egy kiolajozott tepsibe ültetem őket. A tejfölt összekeverem ízlés szerinti mennyiségű tárkonnyal és ráöntöm a gombócokra. Előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütöm. köretnek barna rizst ettünk hozzá, de zöldségkörettel vagy krumplipürével is el tudom képzelni.

Azt hiszem, tavasszal ki fogom próbálni cukkinivel és kapros tejföllel is.

0 megjegyzés: