Recent Posts

szerda, február 24, 2010

Kókuszos-zöldcitromos morzsás szelet

Az eredeti recept innen származik: amikor megláttam, azonnal éreztem a számban a kókusz és a zöld citrom ízét és valahogy nagggyyon el akartam készíteni. Úgyhogy ma ebéd után, alvás előtt gondoltam, olyan egyszerűnek tűnik, csak összedobjuk a dolgot, a morzsákban már úgyis annyira benne vagyunk, aztán majd amíg a gyerekek alszanak, megsütöm. Előre bevásároltam hozzá, mert nincs mindig itthon zöld citrom, sőt, sűrített tejet soha nem szoktam venni. Igen ám, csakhogy amikor nekikezdtünk, és az angolból elkezdtem átváltogatni a mennyiségeket, akkor derült ki, hogy majdnem 40 dkg sűrített tej kéne, és nekem csak egy 170 grammos tubusom volt. Mi legyen, mi legyen... nem adhatom fel, ha már elkezdtük kimérni a csészényi hozzávalókat és Bucus is izgatottan kevergeti a száraz hozzávalókat egy széken állva a konyhapultnál, akkor ki kell találnom valamit. A hűtőben találtam 2 doboz ricotta túrót, gondoltam, sokat nem veszíthetek, úgyis lejárnak 3 nap múlva, fel kell használni. Ez lesz a megoldás!

Hozzávalók:
1 db bögre - az enyém 2.5 dl-es

fél bögre vaj
1 bögre barnacukor
1 bögre liszt
1 tk sütőpor
csipet só
fél bögre aprószemű zabpehely
fél bögre kókuszreszelék
1 tubus sűrített tej
25 dkg ricotta
1 tojás
1 dl zöldcitrom lé
1 zöldcitrom reszelt héja

Előmelegítettem a sütőt 180 fokra és sütőpapírral kibéleltem egy kb 18X30 cm-es sütőformát.

A vajat és a cukrot krémesre kevertem. Hozzáadtam a lisztet, a sütőport és a sót, majd a robotgéppel morzsás keveréket készítettem belőle. Ehhez szórtam a zabpelyhet és a kókuszreszeléket és ezekkel is elkevertem a morzsát.
Eközben Bucus egy másik tálban kanállal elkeverte a sűrített tejet, a tojást, a citrom levet és héjat valamint a ricotta túrót.
A tepsi aljába öntöttünk 2 bögrét a kókuszos morzsából és jó alaposan lenyomkodtuk. Ráöntöttük a limeos keveréket, majd a tetejére szórtuk a maradék morzsát. Kb 40 percet volt a sütőben, míg a morzsa aranybarna nem lett.

0 megjegyzés: